Lediga tjänster

Här nedan hittar du våra annonser om vi söker personal just nu. Du är välkommen att skicka en spontanansökan till infotalentbyran@hylliepark.se


Handledare med företagsfokus till Rusta och matcha 

Hyllie Park Talentbyrån är en av Arbetsförmedlingens kompletterande aktörer i programmet Rusta och matcha. Vi har kontor i både Malmö och Simrishamn och planerar nu att öppna i Kristianstad, i Östermalmskyrkan, och söker nu en handledare med fokus på att etablera kontakter bland arbetsgivare.

Uppdraget Rusta och matcha går ut på att stödja arbetssökande att komma ut i arbete eller i utbildning. Målet är att bidra med en hållbar framtid för varje individ som idag står utanför arbetsmarknaden. Vi är en grupp engagerade medarbetare med intresse att arbeta för – och med människor, som ser varje individs potential och arbetar med hjärnan och hjärtat som insats utifrån den enskildes egna drivkrafter och förutsättningar. Målgruppen är långtidsarbetssökande, nyanlända, unga vuxna, de med eller utan tidigare arbetslivserfarenhet eller utbildningsbakgrund, i ett åldersspann från 20 till 60 +. 

Huvudman för Talentbyrån är Hyllie Park Folkhögskola och Skillinge Missionshus. Vi har vår grund i den idéburna sektorn och har ett stort engagemang för att göra nytta i samhället. Vi arbetar nära Hyllie Park Folkhögskolas SFI verksamhet. 

Arbetsuppgifter 

Som handledare har du som mål att stödja och matcha våra deltagare vidare till jobb eller studier. Det viktigaste i rollen som handledare är att  

  • skapa och utveckla relationer till företag i syfte att få ut deltagare i arbete. 
  • handleda och matcha deltagare mot utbildning eller arbete. 

Företagskontakter och matchningsarbete är viktiga delar i tjänsten, men även regelbundna individuella samtal, workshops, stöd i att skapa ansökningshandlingar mm som ger stöd och rustar deltagaren. Du kommer också arbeta med att sälja in tjänsten till potentiella arbetsgivare och deltagare.  

Kvalifikationer

Du trivs i en utåtriktad roll där du bygger relationer med både företag och deltagare. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift och har god datorvana. Vi ser gärna att du delar vår kristna värdegrund. 

Vi ser det som meriterande om du har ett företagsnätverk i regionen, har arbetat med arbetsmarknadsfrågor eller har en bakgrund inom rekrytering eller t ex tjänsteförsäljning. 

Formella kompetenskrav: 

Alternativ 1 

Du har minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från yrkeshögskola. Utbildningen har genomförts inom områdena; arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, psykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning, samhällsvetenskap och pedagogik. 

Du har minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren. 

Alternativ 2 

Du har ett års eftergymnasial utbildning och du har minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden: 

  • Arbetsledning med personalansvar 
  • Rekrytering 
  • Omställningsarbete för arbetssökande 
  • Studie- och yrkesvägledning 
  • Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration) 
  • Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor 
  • Arbete med social- och gruppsykologi 
  • Karriärvägledning 

Arbetslivserfarenheten inom ovanstående områden har du erhållit de senaste 5 åren. 

Om anställningen 

Omfattning: 75-100% 
Varaktighet: Tillsvidare med 6 månaders provanställning 
Placeringsort: Kristianstad

Sista dag att ansöka är 2022-02-20 

Om du känner att du är rätt person så sök tjänsten omgående då intervjuer hålls löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.  

Skicka din ansökan till infotalentbyran@hylliepark.se 

Om huvudmännen 

Hyllie Park Folkhögskola har sin bas på två platser i Malmö och filialverksamheter i Göteborg, Kristianstad och Skillinge. Folkhögskolan är en av 113 idéburna folkhögskolor i Sverige. Huvudmän är Evangeliska Frikyrkan, Hyllie Park Kyrkan och Evangeliska Frikyrkans Medarbetarförbund. Skolan har ca 100 anställda. 

Skillinge Missionshus på Österlen är en kristen församling som är en del av Equmeniakyrkan och Evangeliska Frikyrkan. 

Kontaktperson
Sofie Withers, VD 
Mobil: 0735-37 40 70 
sofie.withers@hylliepark.se